Meniu
Cos de cumparaturi

Postinor 0.75mg x 2 comprimate

Postinor 0.75mg x 2 comprimate
OTC Stoc epuizat

Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale

Postinor 0.75mg x 2 comprimate
 • Disponibilitate: Lipsa stoc
 • Cod produs: W10117001
65,00 Lei
Fără TVA: 59,63 Lei
Adaugă în Coş

Postinor-2 este un contraceptiv de urgenţă, care poate fi utilizat în termen de 72 ore (3 zile) după uncontact sexual neprotejat sau de la eşuarea metodei contraceptive utilizate de dumneavoastră.


Pagina actualizata la data:
2024-02-14 15:30:50
Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din farmacii putand varia! Acesta este un medicament OTC care se elibereaza FARA prescriptie medicala. Pentru procesarea comenzii dvs pentru medicamente OTC este necesar sa completati Chestionarul si sa aveti varsta minima de 18 ani.

Postinor 0.75mg x 2 comprimate

Descriere:

Postinor-2 este un contraceptiv de urgenţă, care poate fi utilizat în termen de 72 ore (3 zile) după uncontact sexual neprotejat sau de la eşuarea metodei contraceptive utilizate de dumneavoastră.

Postinor-2 conţine o substanţă activă sintetică de tip hormonal, denumită levonorgestrel.

Previne aproximativ 84% din sarcinile posibile, dacă îl luaţi în primele 72 de ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat. Nu va preveni sarcina de fiecare dată şi este mult mai eficient cu cât este luat mai repede după contactul sexual neprotejat. Este mai bine să îl luaţi în primele 12 ore decât să amânaţi până în a treia zi.

Se consideră că Postinor-2 acţionează prin:

 •  împiedică ovarele dumneavoastră să elibereze un ovul;
 •  împiedică fertilizarea cu spermă a ovulului deja eliberat.

Postinor-2 poate preveni să rămâneţi însărcinată doar dacă este administrat în decurs de 72 de ore după un contact sexual neprotejat.

Nu are efect dacă sunteţi deja însărcinată.

Dacă aveţi contact sexual neprotejat după administrarea Postinor-2, acesta nu vă împiedică să rămâneţi însărcinată.

Atenţionări:

Dacă vreuna dintre următoarele situaţii se aplică în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi Postinor-2 deoarece contracepţia de urgenţă poate să nu fie recomandabilă în cazul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie alt tip de contraceptiv de urgenţă.

Dacă sunteţi însărcinată sau credeţi că aţi putea fi însărcinată. Acest medicament nu are niciun efect dacă sunteţi deja însărcinată. Dacă sunteţi deja însărcinată, Postinor-2 nu poate întrerupe sarcina, deci Postinor-2 nu este o „pilulă de avort”.

Este posibil să fiți deja însărcinată dacă:

 •  sângerarea lunară a întârziat mai mult de 5 zile, sau dacă aţi avut sângerări neobişnuite la data când trebuia să apară următoarea sângerare lunară
 •  aţi avut contact sexual neprotejat cu mai mult de 72 de ore în urmă şi de la ultima dumneavoastră sângerare lunară.

Utilizarea Postinor-2 nu este recomandată dacă:

 •  aveţi o afecţiune a intestinului subţire (cum ar fi boala Crohn) care inhibă absorbţia medicamentului;
 •  suferiţi de afecţiuni grave ale ficatului;
 •  aţi avut vreodată sarcină extrauterină (în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului);
 •  aţi avut vreodată o afecţiune numită salpingită (inflamaţie a trompelor uterine).

O sarcină extrauterină anterioară sau infecţia anterioară a trompelor uterine creşte riscul de apariţie a unei alte sarcini extrauterine.

La toate femeile contracepţia de urgenţă trebuie administrată cât mai curând posibil după contactul sexual neprotejat. Există unele dovezi că Postinor-2 poate fi mai puţin eficace odată cu creşterea în greutate sau a indicelui de masă corporală (IMC), dar aceste date sunt limitate şi neconcludente. Ca urmare, Postinor-2 este recomandat în continuare tuturor femeilor, indiferent de greutatea lor corporală sau IMC.

Dacă sunteţi îngrijorată cu privire la orice problemă legată de administrarea contracepţiei de urgenţă, vă recomandăm să vă adresaţi unui profesionist în domeniul sănătăţii.

Compozitie:

Substanţa activă este levonorgestrel. Fiecare comprimat conţine levonorgestrel 750 micrograme.

Celelalte componente sunt: amidon de cartof, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, amidon de porumb, lactoză monohidrat. 

Mod de administrare:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Acest medicament nu este recomandat la copii. Dacă aveţi sub 16 ani trebuie să vă prezentaţi la medicul dumneavoastră sau la cabinetul de planificare familială pentru a primi contracepţie de urgenţă. 

Luaţi un comprimat cât mai curând posibil (dar nu mai târziu de 72 de ore – 3 zile) după ce aţi avut un contact sexual neprotejat. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă dacă este necesar. Nu amânaţi administrarea primului comprimat. Comprimatul acţionează cu atât mai eficient cu cât îl luaţi mai repede după contactul sexual neprotejat.

Este important să luaţi al doilea comprimat la 12 ore (şi nu mai târziu de 16 ore) după primul comprimat. Aceasta poate însemna că trebuie să vă programaţi alarma ceasului pentru administrarea celui de-al doilea comprimat. Dacă nu sunteţi sigură despre programarea momentului pentru administrarea comprimatelor, adresaţi-vă farmacistului pentru informaţii.

Dacă după ce aţi luat Postinor-2 a avut loc un alt contact sexual neprotejat (dacă acest lucru se întâmplă în cadrul aceluiaşi ciclu menstrual), comprimatul nu îşi va exercita efectul contraceptiv şi există din nou risc de sarcină. 

Mod de prezentare:

Cutie cu 2 tablete

Producator Gedeon RichterSpecificatii
Disponibilitate Livrare prin curier
OTC 1

Media notelor

0,00

Bazat pe 0 recenzii

 • 0%
 • 0%
 • 0%
 • 0%
 • 0%

Recenzia clienților despre produsul
Postinor 0.75mg x 2 comprimate

 • (0)

Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.