Meniu
Cos de cumparaturi

Prospan 20 mg/ml picături orale 20ml

Prospan 20 mg/ml picături orale 20ml

Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale

Prospan 20 mg/ml picături orale 20ml
  • Disponibilitate: Stoc limitat
  • Cod produs: P15293
24,50 Lei
Fără TVA: 22,48 Lei

Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durata (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse.

Pagina actualizata la data:
2023-12-03 02:00:21

Prospan 20 mg/ml picături orale 20ml

Descriere:

Prospan picături orale soluţie este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă. Prospan picături orale soluţie aparţine unei grupe de medicamente denumite alte antitusive şi expectorante.

Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durata (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse.

Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Atenționări:

Înainte să utilizaţi Prospan picături orale soluţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol) 47% vol. Nu utilizaţi Prospan picături orale soluţie dacă vă este strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de alcool (alcool etilic/etanol) (de exemplu după un tratament de dezintoxicare)

Dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă apare dificultate la respiraţie, febră sau expectoraţie cu puroi sau cu sânge, trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului.

Compozitie:

Substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium) 100 ml soluţie conţin 2 g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) {5-7,5:1}.

Un termen important pentru a descrie calitatea unui extract este aşa-numitul "Raport materie primă - extract". Un raport de 5 - 7.5 : 1 înseamnă că din 5 -7,5 părţi materie primă ( frunze de iederă) se obţine o parte de extract.

Agent de extracţie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m) 1 ml soluţie este echivalentul a 29 de picături.

Celelalte componente sunt: zaharină sodică (E 954), alcool etilic (etanol) 96%, ulei volatil de chimen, ulei volatil de fenicul, ulei volatil de mentă, apă purificată

Mod de administrare:

Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol), 47% vol., adică până la 336 mg/doză de adult, echivalent cu10 ml bere, 3 ml vin/doză de adult. Poate fi dăunător persoanelor cu alcoolism (etilism).

Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

Adulţi şi copii peste 10 ani - 24 picături (corespunzând la 16,8 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 72 picături ( 3 x 24 picături) (corespunzând la 50,4 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Copii între 4 şi 10 ani - 16 picături (corespunzând la 11,2 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 48 picături ( 3 x 16 picături) (corespunzând la 33,6 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Copii între 1 şi 4 ani 12 picături - (corespunzând la 8,4 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) 36 picături ( 3 x 12 picături) (corespunzând la 25,2 mg de extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Pentru administrare orală.

Picăturile se administrează înainte de mese, dimineaţa, la prânz şi seara.

La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe. 

Tratament inhalator

Un efect terapeutic benefic poate fi obţinut prin inhalarea picăturilor sub formă de aerosoli, utilizânduse orice aparat nebulizator (pentru aerosoli). Pentru a evita eventualele iritaţii datorită conţinutului de alcool (alcool etilic/etanol), soluţia poate fi diluată cu apă în proporţie de 1:2 ( o parte Prospan picături orale soluţie la 2 părti de apă) când se foloseşte sub formă inhalatorie.

Dacă nu există alte recomandări, doza recomandată este de 20 – 25 picături de câteva ori pe zi.

Durata tratamentului este funcţie de felul şi gravitatea bolii; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor uşoare ale tractului respirator.

Este recomandat să continuaţi tratamentul 2-3 zile după dispariţia simptomelor. 

Mod de prezentare:

Flacon 20ml

Producator ENGELHARD ARZNEIMITTELSpecificatii
Impachetare fractii solutie orala
Impachetare intregi Fl.

Media notelor

0,00

Bazat pe 0 recenzii

  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%

Recenzia clienților despre produsul
Prospan 20 mg/ml picături orale 20ml

  • (0)

Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.